Rosselló 184 àtic 1a
Barcelona (08008) Tel. 93 200 20 67
info@consultaveu.cat

serveis / unitat de veu professional

Gairebé un terç de les persones en edat laboral està treballant en professions en que la veu és la seva eina fonamental.
El seu ús professional, sense l'adequat entrenament, pot provocar dificultats i lesions persistents, amb una simptomatologia que pot afectar seriosament les habilitats per a l'exercici de la feina. En un històric estudi, realitzat per IngoTitze es van especificar més d'una trentena de professions en què la veu constituïa l'element fonamental per al seu exercici, representant un terç de la població treballadora.
Les més reconegudes són les de cantant, actor, locutor, mestre i tele operador, però no cal oblidar els comercials, dependents de botigues, sacerdots, recepcionistes i atenció al client, advocats i jutges, professionals sanitaris en general, psicòlegs, polítics, militars, policies, supervisors d'obres, bombers, monitors esportius, etc.

LA VEU EN ELS MESTRES

Els mestres són un col·lectiu que té la veu com a eina important en el desenvolupament de la seva activitat professional. Aquesta població té a més unes exigències vocals importants: han de parlar a una intensitat elevada durant un nombre elevat d'hores i sovint les condicions acústiques de les aules no són òptimes.

Essent la veu un instrument tan important en aquesta professió, es pot constatar una manca d'educació vocal en els futurs mestres. La gran majoria no reben durant els seus estudis cap tipus de formació en aquest àmbit. Això provoca que un gran nombre d'aquests professionals comenci a tenir problemes de veu quan comencen a treballar. Diferents estudis ens posen de manifest tota aquesta problemàtica, que pot tenir solució amb un aprenentatge per descobrir les possibilitats de la veu i del cos. D'aquesta manera es pot treure el màxim partit a la veu i que aquesta resulti eficient i sana.